Login Register

Gloucester City Council reception to get new look

By nwilder  |  Posted: January 23, 2014

Comments (4)

Next week will see a temporary reception in use at Gloucester City Council whilst refurbishments take place.

The City Council's main reception at Herbert Warehouse will close on Friday 24th January 2014 for 10-12 weeks whilst refurbishment works take place.

From Monday 27th January customers to Gloucester City Council at the Docks will need to use a temporary reception situated at the lock side entrance to the North Warehouse. 

North Warehouse used to be the City Council's Headquarters but three floors of the building have been leased to office provider Regus since January 2013.

The Council has come to an agreement with Regus to use some of the ground floor space temporarily while works to the Herbert Warehouse reception are carried out.

These works will enable the City Council to deliver more front line services in one location, meaning customers will be able to see one officer who can help with a number of queries.

Councillor Paul James, Leader and Cabinet Member for Regeneration, said: "The existing reception area is no longer fit for purpose and doesn't make most efficient use of the space.

"The works to the reception are part of our ongoing accommodation project, which has enabled us to reduce the amount of space we occupy as we slim down as an organisation, reducing office costs in the process.

"During the refurbishment works we have tried to minimise disruption for our customers by using North Warehouse rather than the alternative of Portakabins.  We are grateful to Regus for their co-operation."

Councillor Jennie Dallimore, Deputy Leader and Cabinet Member for Communities and Neighbourhoods added "We've listened to customer feedback and the new reception area will enable officers to help residents with more of their queries than before.

"The new layout will also be more appealing and make the most of the space available and make it easier for customer to get the service they require."

During the refurbishment works disabled parking bays will be available at the North Warehouse for customers and those who are unable to manoeuvre the steps can access the reception via a bell in the Regus reception.

Read more from Gloucester Citizen

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters

4 comments

  • bellringer23  |  January 25 2014, 1:08AM

    With all these cuts Paul James is making to services to the people of gloucester. Seems we getting a nice new reception are for the Council Offices. No mention of how much it will cost of "our" money. Must be rolling in dosh. Why do Councils always get their priorities wrong.

    Rate 0
    Report
  • Richardburton  |  January 24 2014, 6:04PM

    I have a question... When the money was flowing freely how come nobody thought about doing this area up ..... Until now when the Council has to save loads of money to the point of selling our council homes off to Glos City Homes! We won't have to pay to use this area... Will we!

    Rate   1
    Report
  • Apothegm_  |  January 24 2014, 10:24AM

    Correct me if I'm wrong, but I see no statement of how much it will cost for the three months' work required to move from the "Value" reception as it is now, to the luxury "Finest" reception that it will become. I'm sure the article was long enough to include this vital piece of information. Did any reporter think to ask, or was it just a matter of reprinting verbatim the GCC Communications Officer's press release?

    Rate   4
    Report
  • JemmyWood  |  January 24 2014, 8:51AM

    Ironic that on the same day the council announces cuts in grants to local volunteer groups it also announces a brand new shiney recption area..... now call me picky mr picky here, but I really think that the council have their priorities wrong here.

    Rate   6
    Report

      YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

       
       

      MORE NEWS HEADLINES